Semnificatia Reprezentari religioase In Vis Semnifica

revolut50delei

Reprezentari religioase

1 Exista, cel putin aparent, un mod specific prin care visele ne indruma catre adevaruri pe care dintotdeauna ne-am dorit sa le aflam. Daca admitem ca spiritualitatea reprezinta adevarul interior, iar religia ne leaga de originea lucrurilor, atunci putem spune ca reprezentarile religioase ne ajuta sa aflam acele adevaruri spre care nazuieste cunoasterea noastra. Faptul ca se recurge la imagini care nu pot fi interpretate in nici o alta forma, sugereaza ca spiritualitatea are un caracter aparte. Deoarece aceste reprezentari au intotdeauna o natura specifica, adeseori pot fi miraculoase.

2 Atunci cand individul, in mod voit sau nu, refuza sa accepte reprezentarile religioase care i se ofera, subconstientul incearca sa compenseze acest neajuns prin vise, persoana care viseaza devenind mai atenta la sinele sau interior. In societatea contemporana, ne este mai u$or sa acceptam aspectele fatarnice ale religiei. La fel de facil este si sa presupunem ca orice religie care pune accent pe latura exterioara, respinge adeseori ideea unei realitati interioare. Aceasta respingere se poate justifica, deoarece adevarata spiritualitate se manifesta doar dupa ce individul isi asuma responsabilitatea propriei existente. Daca ajungem sa neglijam spiritualitatea (adevarul interior pe care noi toti il detinem), aceasta nu va disparea, pur si simplu, ci isi va face simtita prezenta sub o alta forma, de data aceasta in forma sa negativa si inspaimantatoare. In viata reala, Diavolul (vezi si Diavol) sau zeii razbunatori din mitologia indiana simbolizeaza de cele mai multe ori acest aspect. Demonii nostri interiori pot fi insa mai infricosatori decat aceste reprezentari.

3 Daca admitem ca pentru fiecare dintre noi adevarurile se manifesta intr-o forma foarte personala si ca suntem nevoiti, pana la urma, sa discernem adevarul primar dintre toate celelalte false infatisari, atunci toate visele pot fi interpretate dintr-un punct de vedere spiritual. Acest lucru se do vedeste valabil indeosebi in ceea ce privejte reprezentarile religioase. Cele mai multe dintre interpretari au in aceasta carte un caracter general si orientativ. In momentul in care cititorul va considera ca aceste interpretari nu sunt justificate, atunci acesta isi va asuma responsabilitatea pentru ceea ce se intampla in viata sa.

Al treilea ochi Acesta sugereaza clarviziunea dobandita odata cu dezvoltarea spirituala. Este cel de-al treilea ochi al lui Buddha si simbolizeaza unitate si echilibru. In nici un caz insa nu se refera la o calitate fizica, desi ochiul parental se crede ca are o oarecare legatura anatomica si filogenetica cu glanda pineala.

Buddha (vezi si articolul individual). Aparitia unui Buddha in vis sugereaza atentia pe care trebuie sa o acordam invataturilor sale. Acestea vorbesc despre puterea de a renunta la sine si despre acceptarea suferintei ca o experienta pozitiva. Capela, biserica, templu (vezi si Lacasuri religioase) Fiecare dintre noi simte cateodata nevoia unui loc de refugiu, iar inauntrul unei biserici ne simtim liberi sa construim o relatie cu un Dumnezeu personal. De asemenea, in vise putem trai senzatia ca trupul nostru este un templu.

Ceremonie/Ritual (vezi si articolele individuate) Ceremoniile si ritualurile au rolul de a accentua constiinta spirituala. In vis, astfel de imagini sunt foarte intense. Hristos Aparitia unei astfel de imagini in vis simbolizeaza capacitatea de a reconcilia planul spiritual cu cel fizic, Dumnezeu cu omul. Hristos personifica Omul desavarsit, un ideal spre care aspiram cu totii. Atunci cand apare pe cruce, semnificatia principala pe care o putem atribui este aceea a mantuirii prin suferinta. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fim rastigniti fizic pentru a ne accepta suferinta. Hristos in ipostaza sa primordiala, intrupata, reprezinta acea parte din noi pregatita sa-si asume suferinta prin trairea de- plina a rolului pe care il are de indeplinit in lume. Hristos vazut drept cel care darama vechea randuiala reprezinta acea dimensiune spirituala a noastra a carei dragoste si dorinta puternica de viata ne ingaduie sa trecem dincolo de toate barierele cunoscute. Hristos ca Dumnezeu reprezinta cautarea si nevoia fiintei noastre de a deveni parte a Adevarului Universal, de a ne asuma astfel responsabiliatea existentei la nivel cosmic. Deoarece aceste imagini sunt legate de crestinism, in mod evident se vor regasi si in toate reprezentarile religioase.

Diavol (vezi si articolul individual!) In vis, Diavolul sugereaza tentatia. Adeseori, aceasta se naste din impulsuri sexuale reprimate care cer sa li se acorde atentie. De asemenea, mai poate semnifica si Umbra .

Fantome (vezi si articolul individual) Acestea reprezinta fortele interioare care au o existenta pro- prie, separata de vointa celui care viseaza. Conturarea lor In vis depinde in mare masura de gradul in care cel care viseaza accepta aparitia fantomelor ca entitati psihice sau spirituale.

Iadul semnifica ceva inselator sau o stare de amagire continua. Se spune despre acesta ca este o stare de agonie spirituala in care ni se implinesc cele mai cumplite vise. Icoana (vezi si articolul individual) O icoana este o reprezentare a unei figuri sau a unei credinte religioase. De asemenea, folosita un timp mai indelungat, poate deveni un obiect sfant in sine.

Inger In termeni spirituali, ingerul simbolizeaza fiinta pura si detasarea de cele pamantesti. Ingerii sunt androgini, farii a putea fi recunoscuti ca prezente masculine sau feminine. Exista insa o anumita ierarhie a ingerilor:

1) Ingerii (reprezentand fiinte supranaturale care populeaza taramul cel mai apropiat de planul fizic),

2) Heruvimii si

3) Serafimii.

Pentru ca tot mai multi oameni cauta sa acceada in plan spiritual, ingerii apar tot mai des in vise. Cel care viseaza trebuie sa faca insa o diferenta intre sinele superior si ingeri, chiar daca acestea par asemanatoare. Ingerii intunecati sunt considerati entitati angelice care nu au renuntat inca pe deplin la eul lor si la placerile lumesti. Atunci cand visam o astfel de imagine, suntem avertizati in privinta unui pacat, a unei greseli spirituale, de obicei deja infaptuita. Ingerii prevestitori simbolizeaza de obicei lucrurile care nu trebuiesc infaptuite.

Initierea are loc in momentul in care o anumita bariera este depasita pentru a ne face accesibile alte planuri ale existentei.

Maria, Maica Domnului/Sfanta Fecioara Simbolismul asociat Mariei, in ambele ipostaze, de fecioara si de mama, este unul extrem de puternic. Ea intruchipeaza tot ceea ce e femeiesc si tot ceea ce e sfant.

Moise adeseori apare in vis ca figura sfanta care ne conduce spre iesirea dintr-o situatie dificila.

Muzica religioasa sau bisericeasca

Aceste sunete, inchinate acelui Dumnezeu in care crede fiecare, sunt sunete sacre si reprezinta o modalitate de a ne intregi lumea spirituala.

O slujba religioasa este un act de veneratie a carei menire este sa-i aduca pe oameni laolalta. In vis, semnificatia sa poate fi aceea a unui act complet de integrare a sinelui sau o ilustrare a faptului ca intregul este mai mare decat partile luate separat.

Preot/Profet Aceasta imagine sugereaza un conflict intre o stare sau un proces prezent si modul in care ne-am dori sa evolueze ori sa se sfarseasca.

Raiul sugereaza o stare lipsita de suferinta. In vis, raiul apare in momentul in care individul isi transfera constiinta intr-o alta dimensiune decat cea fizica. Este locul in care traim starea de fericire suprema, fiind cunoscut si sub numele de Nirvana si Samadhi. Rastignirea sugereaza nevoia fiintei umane de sacrificiu de sine prin suferinta.

Sfanta Impartasanie Credinta conform careia trupul lui Hristos s-a preschimbat la Cina cea de Taina semnifica in vis nevoia de hrana spirituala. Sfanta Impartasanie reprezinta un act sacru prin care ni se ofera accesul la spiritualitate. Tamaie (vezi si articolul individual) Tamaia este o ofranda oferita zeilor, dar si o modalitate de potentare a rugaciunii invaluite in parfum si miresme.

Vechiul si Noul Testament sau alte carti religioase In imaginarul oniric, prezenta cartilor semnifica resurse de cunoastere care ne sunt la indemana.

Zei/Zeite (vezi si articolele individuale) Fiecaruia dintre noi ii este oferita posibilitatea de a-si valorifica din plin potentialul de care dispune. Pe parcursul acestui proces, trebuie sa facem o explorare amanuntita si chiar sa infruntam anumite aparitii supranaturale.

Reprezentari religioase , Vis cu Reprezentari religioase , am visat Reprezentari religioase , talmacire vis cu Reprezentari religioase , interpretare vise cu Reprezentari religioase , Reprezentari religioase in vis, semnificatie Reprezentari religioase in vis, ce inseamna daca visez Reprezentari religioase , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Reprezentari religioase , visez Reprezentari religioase , am visat Reprezentari religioase , semnificatie Reprezentari religioase in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: Limbajul viselor - Zoo - Zodiac - Zmeu - Zigzag -