Semnificatia Pasari In Vis Semnifica

revolut50delei

 

Pasari

1 Imaginile ornitologice prezente in vis sugereaza de obicei independenta, imaginatia, ganduri si idei care, prin natura lor, au nevoie de libertate pentru a se manifesta in deplinatatea fortei lor. Inca din vremuri pagane, omul a fost fascinat de lumea pasarilor si de zborul lor. Se credea ca pasarile purtau sufletul in calatoria lui spre rai. Drept urmare, adeseori, pasarilor le sunt atribuite puteri magice si mistice.

2 Din punct de vedere psihologic, visul poate fi interpretat drept nevoia oamenilor de a proiecta asupra obiectelor si fiintelor inconjuratoare insusiri specific umane. De vreme ce comportamentul pasarilor se bazeaza in intregime pe instinct, aparitia lor in vis poate fi exploatata pentru a descifra si intelege comportamentul uman. Uneori, pasarile mai pot simboliza feminitatea, latura libera a fiintei noastre. In visul unui barbat, prezenta unei pasari simbolizeaza Anima , in vreme ce, in visul unei femei, imaginea reprezinta Sinele, in sensul de Eu Spiritual .

3 Imaginea pasarii este asociata sufletului si celor doua laturi ale sale: intunericul si lumina.

Barza Este o pasare care simbolizeaza noi inceputuri.

Bufnita  Bufnita era pasarea sacra a Atenei, zeita intelepciunii. Data fiind asocierea sa cu timpul nocturn, uneori poate simboliza moartea.

Cioara  Visul in care apare o cioara poate fi interpretat in doua feluri. De obicei, cioara vesteste iminenta mortii, dar ea poate fi si simbolul intelepciunii si al prefacatoriei.

Ciocanitoare  In mitologie, ciocanitoarea era nu numai paznicul copacilor, ci si al regilor. De asemenea, este investita cu puteri magice.

Ciocarlie  In mod traditional, ciocarlia este asociata cu transcendenta planului teluric.

Cocos Este simbolul unei noi zile, dar si al vigilentei sau al atentiei. Simbolizeaza principiul masculin si, drept urmare, nevoia de a fi mai deschis si mai curajos.

Corb  Poate fi un simbol al pacatului. Daca in vis ni se arata vorbind, acest lucru semnifica o profetie. Simbolistica sa este ambivalenta, intrucat poate reprezenta fortele raului, dar si intelepciunea, cunoasterea.

Cotofana/Stancuta Din pricina renumelui de hoate pe care si l-au caftigat aceste doua pasari, visele in care ifi fac aparitia sugereaza ca un asociat incearca sa ne fure ceva foarte valoros. Cotofana poate semnifica fi primirea unor vesti bune.

Cuc Simbolistica acestei pasari este ambivalenta, caci poate reprezenta fie prefacatoria, fie dra- gostea neimpartasita. In calitate de vestitor al primaverii, cucul indica trecerea de la ceva vechi si perimat la prospetime si noutate.

Curcan In mod traditional, curcanul este consumat adesea cu ocazia sarbatorilor si festivalurilor. Prin urmare, acest vis poate sugera ca ne asteapta vremuri placute.

Fazan Un vis in care observam prezenta fazanilor ne prezice prosperitate si noroc.

Gaina Denota chibzuinta, grija materna si procreare. Cand in vis ne apare o gaina cotcodacind, semnificatia data este cea a dominatiei feminine.

Gasca Se spune ca gasca simbolizeaza vigilenta si dragostea. La fel ca lebada, poate sugera zorii unei noi vieti. Imaginea unui card de gaste este adesea interpretata drept forta intuitiva si capacitatea de a prezice un dezastru. Gasca salbatica poate reprezenta sufletul si, cateodata, chiar si latura pagana a naturii umane. Gastele, la fel ca pisicile, sunt considerate animalele preferate ale vrajitoarelor.

Ibis Ibisul, adesea asociat berzei, este simbolul perseverentei si al aspiratiei, al nazuintei.

Lebada Simbolizeaza sufletul omului si este considerata o pasare divina. Uneori poate semnifica si moartea pasnica.

O pasare intr-o colivie poate indica o capcana sau o constrangere oarecare, in vreme ce o pasare care zboara liber simbolizeaza aspiratiile, dorintele si chiar sufletul ce se inalta spre Ceruri. Un vis in care o pasare isi etaleaza penele indica perspectiva asupra propriei persoane, felul in care ne percepem pe noi insine. Pasarea cu aripi aurite are aceeasi semnificatie cu cea a focului si, drept urmare, indica aspiratiile spirituale. O pasare care zboara in inaltul cerului reprezinta capacitatea de perceptie a valorilor si aspectelor spirituale, sau acea parte din noi care cauta cunoasterea.

Pasarea Phoenix Aceasta pasare este simbolul universal recunoscut al renasterii, invierii si nemuririi. Pasari albe/ pasari negre Cele doua aspecte ale Sinelui (Anima) pot fi reprezentate in opozitie. Pasarea neagra simbolizeaza latura intunecata, neglijata sau mohorata a personalitatii, iar pasarea alba, latura luminoasa si libera.

Pasari de apartament Emotiile si experientele personale pot avea un efect profund asupra felului in care reusim sa comunicam cu noi insine. Sub infatisarea pasarilor de apartament se ascunde, de fapt, amintirea intamplarilor fericite pe care le-am trait.

Paun Prezenta unui paun indica evolutia spiritului nostru de patrundere, de la simplitate la complexitate asemanatoare penajului acestei pasari. Intocmai ca pasarea phoenix, paunul simbolizeaza renasterea si invierea.

Pelican. Exista doua intelesuri asociate simbolisticii pelicanului. Primul se refera la sacrificiu si devotament, in vreme ce al doilea sugereaza dragostea materna, plina de solicitudine.

Pescarus Simbolizeaza libertatea si puterea. Pescarus albastru Simbolizeaza demnitatea si linistea sufleteasca.

Pinguin Simbolizeaza capacitatea de adaptare, dar, in anumite cazuri, prostia.

Porumbita Simbolizeaza Anima , linistea de dupa furtuna, Sufletul, latura impacata si linistita a firii umane. Toate acestea pot fi reprezentate in vis prin imaginea cucului.

Prepelita Simbolizeaza dragostea, uneori curajul, iar adesea norocul. Sub forma sa negativa, poate sugera vrajitoria si farmecele.

Puiul de pasare Exista in noi potentialul necesar dezvoltarii personale, desi aceasta poate avea loc si ca urmare a apartenentei la un grup. Puiul mai poate simboliza prostia si lasitatea.

Randunica Imaginea randunicii este asociata sperantei si sosirii primaverii.

Rata Adesea poate denota superficialitatea si latura ludica a personalitatii noastre.

Soim Simbolistica este asemanatoare cu cea a vulturului. Fiind o pasare de prada, simbolizeaza libertatea fi speranta pentru cei constransi intr-un fel sau altul. Poate simboliza triumful asupra pasiunii carnale.

Strut Aceasta pasare poate sugera incercarea noastra de a fugi de responsabilitate.

Vrabie Vrabia sugereaza sarguinta si succesul in viata profesionala.

Vultur/Uliu Fiind vorba despre pasari care se hranesc cu lesuri, sunt asociate laturii feminine in forma ei distructiva. Aparitia vulturului in vis simbolizeaza dominatia si suprematia. In aceeasi masura, poate reprezenta atat receptivitatea si luciditatea, cat si clarviziunea si obiectivitatea. Daca ne identificam cu un vultur, visul releva dorinta noastra de a domina, desi am putea intalni dificultati in incercarea de a reconcilia acest aspect cu alte laturi ale personalitatii noastre. Daca ne simtim amenintati, visul trebuie interpretat drept incercarea altcuiva de a periclita starea de lucruri existenta.

Pasari , Vis cu Pasari , am visat Pasari , talmacire vis cu Pasari , interpretare vise cu Pasari , Pasari in vis, semnificatie Pasari in vis, ce inseamna daca visez Pasari , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Pasari , visez Pasari , am visat Pasari , semnificatie Pasari in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: Limbajul viselor - Zoo - Zodiac - Zmeu - Zigzag -