Semnificatia Mandala In Vis Semnifica

revolut50delei

Mandala

1 Mandala este o forma geometrica sacra, atat de bogata in semnificatii, incat se regaseste in aproape toate religiile. In mod obisnuit, este un cerc care circumscrie un patrat, avand in centru un simbol care reprezinta existenta in ansamblul ei. De cele mai multe ori este folosita pentru a ajuta in meditatia religioasa. Semnificatia mandalei este aceea ca individul calatoreste dinspre cercul exterior (care semnifica ansamblul existentei) prin creatia materiala (patratul), pana la centrul existentei (figura centrala). !n final, individul revine la starea initiala, pentru a-si recapata rolul din viata obisnuita. De obicei, mandala este reprezentata ca o stea cu opt colturi, simbolizand atat aspiratiile omului, cat si greutatile pe care le intampina. De cele mai multe ori apare in vise sub aceasta forma, devenind un simbol al unei calatorii de deslusire a propriilor emotii si sentimente. De asemenea, s-a descoperit faptul ca, in timpul unui proces de insanatosire, acest simbol poate aparea frecvent in vise. Apare deseori in religiile orientale, sub forma de imagini sau de diverse modele pictate cu minutiozitate.

2 Jung considera acest simbol ca o dovada importanta a integritatii psihice. Cuvantul in sine inseamna „cerc“, astfel ca Jung vedea mandala ca pe o expresie arhetipala a sufletului. In vise, acest simbol apare adeseori fara ca persoana care viseaza sa ii cunoasca semnificatia. Este recunoscuta ca fiind o mandala mult mai tarziu. Acest lucru sugereaza ca mandala este o expresie fidela a individualitatii celui care viseaza si a relationarii sale cu intregul, oricare ar fi acesta.

3 Din perspective spirituale, cand eul si individualitatea sunt intelese, sufletul cauta modalitati prin care sa le reprezinte. Expresia intregului si, in acelaji timp, a caracterului individual, intruchipate in aceasta figura geometrica, ne ofera posibilitatea reevaluarii conceptiei noastre despre viata. Prin intermediul acestui simbol, ne apropiem si traim experienta desavarsirii si a unei linisti interioare, care altfel nu ne-ar fi accesibile. Forma specifica, numarul colturilor si culoarea mandalei sunt aspecte importante (vezi si Figuri geometrice, Numere si Culori). Mandala vazuta in vis poate deve- ni un reper al evolutiei spirituale.

Mandala , Vis cu Mandala , am visat Mandala , talmacire vis cu Mandala , interpretare vise cu Mandala , Mandala in vis, semnificatie Mandala in vis, ce inseamna daca visez Mandala , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Mandala , visez Mandala , am visat Mandala , semnificatie Mandala in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: Limbajul viselor - Zoo - Zodiac - Zmeu - Zigzag -