Semnificatia Limbajul viselor In Vis Semnifica

visepufoase.ro vivacredit.ro

Limbajul viselor

visatori

S-a vehiculat ideea ca interpretarea viselor ar fi similara cu invatarea unei limbi straine. Nimic mai adevarat, cu singura diferenta ca in cazul de fata cunoastem deja limba si tot ce trebuie sa facem este sa o reinvatam. Bebelusii vad inainte de a invata sa vorbeasca si interpreteaza ce se intampla in jurul lor la un nivel foarte simplist. In fond, nu au nici un motiv sa creada altceva decat ca reprezinta centrul propriului lor univers. Treptat, acel talmes-balmes de impresii acumulate incepe sa capete sens si sa se aranjeze intr-o oarecare ordine, iar amalgamul de sunete dobandeste dintr-odata o semnificatie. Sentimentele asociate acestor impresii si sunete devin recognoscibile. Daca ceea ce se petrece se dovedeste satisfacator, procesul de sortare a informatiilor se declanseaza de la sine. Pe masura ce copilul reuseste din ce in ce mai bine sa primeasca si sa cuantifice informatia, uimirea sa in fata lucrurilor se diminueaza, iar procesul de descoperire a lumii inconjuratoare se transforma, la randul sau, intr-un act mecanic. Reinvatarea limbajului viselor consta, pur fi simplu, in a-ti reaminti cum functioneaza acest sistem de triere a informatiilor si cum trebuie interpretate simbolurile.

La inceput, trebuie interpretate situatia fi mediul in care se regaseste cel care viseaza. Acestea pot oferi un indiciu asupra contextului general al visului. De pilda, un vis in care te afli la scoala indica un mediu propice studiului si invatarii, iar cel care viseaza ar putea incerca sa stabileasca o legatura intre acest amanunt si situatia sa actuala. Apoi, se va concentra sa-si aduca aminte cum s-a simtit si ce sentimente l-au incercat, pentru a intelege mai bine scenariul visului. (Asa cum un dramaturg isi monteaza decorul pentru ca publicul sa-i inteleaga piesa, tot asa si mintea umana isi pregateste cadrul pentru ceea ce trebuie indeplinit.)

Dupa aceea, este necesar sa patrundem simbolistica diferitelor imagini onirice, ca mai apoi sa putem identifica feluritele sugestii, parabole, aluzii perfide sau poate chiar jocuri de cuvinte. De pilda, prezenta unei bare de gratar intr-un anumit vis a fost interpretata drept o pasiune intensa. Oamenii din vis au o importanta aparte in cadrul dramei create, iar in final elementele acestui amestec ciudat sunt aduse laolalta gratie actiunilor diversilor participanti.

De multe ori, actiunea care se petrece in vise nu respecta ordinea succesiva a derularii evenimentelor, scenele se schimba rapid, fara sa urmeze vreun ritm anume sau sa aiba o motivatie clara. Daca acceptam ideea ca mintea umana pune in mod subiectiv accentul pe lucrurile ce trebuie dezvaluite, atunci putem spune ca in acest haos exista totusi o anumita ordine. De indata ce ni se releva tema centrala a visului, nenumaratele sale aspecte pot fi definite, iar simbolurile onirice, interpretate.

Limbajul viselor dispune de teme comune si intelesuri general valabile, dar la fel cum fiecare limba isi are propriile dialecte, tot asa si limbajul viselor este marcat de niste trasaturi specifice. Fiecare dintre noi isi are propriul „dialect“, rezultatul direct al experientelor personale, al povestilor de familie, al perceptiilor si sentimentelor. Singura interpretare cu adevarat valida este cea data de noi insine, cu toate ca putem cere ajutorul acelora care vorbesc aceeasi limba cu noi sau ne putem face timp sa invatam o noua terminologie. Prin urmare, interpretarile date prezentei intr-o barca sau prinderii unui peste mare vor fi diferite, trebuind sa tinem cont daca cel care viseaza are sau nu printre activitatile sale pescuitul. In primul caz este posibil ca subiectul sa se concentreze asupra sentimentelor incercate in cadrul unei situatii de la locul de munca, in timp ce al doilea incearca sa se impace cu capacitatea lui de a reusi in viata si cu trairile legate de lucrul acesta.

vivacredit.ro
Limbajul viselor , Vis cu Limbajul viselor , am visat Limbajul viselor , talmacire vis cu Limbajul viselor , interpretare vise cu Limbajul viselor , Limbajul viselor in vis, semnificatie Limbajul viselor in vis, ce inseamna daca visez Limbajul viselor , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Limbajul viselor , visez Limbajul viselor , am visat Limbajul viselor , semnificatie Limbajul viselor in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: Zoo - Zodiac - Zmeu - Zigzag - Zid -