Semnificatia Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent In Vis Semnifica

revolut50delei

Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent

 

cafea 6

In vechime prezicatorii misunau pe toate drumurile, ca cititori in stele si clar-vazatori. La Romani, augurii si aruspiciierau un fel de ghicitori oficiali care prevesteau viitorul dupa zborul pasarilor si dupa pofta de mancare a puilor sfintiti. Nu se facea nimic insemnat inainte de consultarea lor.

Un augur avea puterea sa impiedice o hotarare publica sub pretextul ca prevestirile nu erau favorabile.
Augurii erau socotiti la Roma ca si preoti. Ei talmaceau vointa zeilor. Ei raspundeau dupa ce observau zborul si cantecul pasarilor, fulgerele, maruntaiele victimelor, etc. Cand acestia isi luau slujba in primire, jurau sa nu destainuiasca niciodata vreunul din tainele lor.

La Egipteni, Chaldeeni si Babilonieni erau magii, care se indeletniceau mai ales cu astronomia si alte stiinte oculte, ceea ce a facut sa li se atribuie o putere supranaturala. Ei talmaceau si visele. Si acum exista talmacitoare de vise. De obicei femeile batrane au mai pastrat acest obicei care da rezultate foarte bune asupara viitorului asa cum este in principal, ghicitul in cafea. La noi, meseria ghicitului in cafea este foarte raspandita atat la tara cat si la orase.

In timpul nostru, ghicitul in cafea intereseaza o multime de lume din toate paturile sociale. In cafea putem citi cu adevarat soarta omului. Temperamentul, trasaturile caracteristice din nastere, chestiuni sentimentale, boli in viitor dar si fapte din trecut.

Impreuna cu reteta ei unica de macinare si fierbere , cu gustul ei unic , cafeaua turceasca are si darul de a-ti dezvalui viitorul …Ghicitul in cesti de cafea isi are originile in China .Stravechii calugari din aceasta tara orientala preziceau viitorul prin interpretarea formelor lasate de frunzele de ceai in cesti .Aceasta forma de divinatie , numita taseografie , a fost preluata mai tarziu si adaptata pentru cafea de catre arabi si apoi de catre turci.Ajuns la noi prin mijlocirea otomanilor si grecilor , acest tip de divinatie , bazat pe intuitie si imaginatie are regulile si principiile lui.

Cel care urmeaza sa i se ghiceasca trebuie sa bea cafeaua fara a se grabi , folosind o singura parte a cestii.Dupa ultima sorbitura , se aseaza farfurioara pe ceasca si se exprima in gand o dorinta.In Turcia , in acest stadiu , persoana careia i se va ghici rosteste , de obicei, formula ” Norocul sa ma insoteasca !”Cu farfurioara amplasata in continuare pe buzele cestii , ceasca este pozitionata la nivelul pieptului si este , apoi, intoarsa in jos si din nou pozitia initiala de cateva ori.In cele din urma , ceasca este asezata pe masa cu fata in jos , deasupra farfuriei.O alta metoda preliminara , aplicata adesea in Romania , consta in scuturarea / invartirea cestii pana cand sedimentele din cafea acopera toata zona interioara a cestii , dupa aceasta procedura urmand ca ceasca de cafea sa fie asezata cu fata in jos pe farfurioara.Se asteapta pana cand ceasca se raceste ; uneori, pentru a grabi acest proces , dar si pentru a se alunga influentele rele , se aseaza o moneda deasupra cestii.
In urmatoarea etapa , se aseaza ceasca in pozitia normala iar ghicitorul este gata de a prezice viitorul , prin interpretarea simbolurilor desenate de zat in interiorul canii.Se incepe de la toarta , din care porneste un cerc (de culoare rosie in imagine) , al carui plan orizontal este intersectat de un altul vertical (de culoare albastra in imagine).In acest fel , in ceasca sunt create (imaginar) patru zone distincte.
Simbolurile create de zatul cafelei in ceasca trebuie sa fie citite / interpretate in sensul acelor de ceasornic , pornind de la toarta cestii.Simbolurile aflate in dreapta planului vertical (zona I din figura) reprezinta previziunile pozitive.Simbolurile din partea stanga (zona II din figura) semnifica lucrurile negative din viitor.Simbolurile amplasate deasupra planului imaginar orizontal de culoare rosie (zona III din poza) reprezinta ceea ce se va intampla in viitorul apropiat , iar cele de sub planul desemnat de cercul rosu ( zona IV din poza) semnifica evenimentele din viitorul indepartat.
Culoarea simbolurilor sau zonelor din ceasca are , de asemeni , o semnificatie aparte.Atunci cand acestea sunt albe sau deschise la culoare , ele reprezinta fie lucruri pozitive , fie evenimente ce au o mai mare probabilitate de a se petrece.

Dupa finalizarea interpretarii simbolurilor, poate urma o alta etapa , numita uneori cea a “deschiderii inimii”.In aceasta faza , cel caruia i se ghiceste isi aseza varful degetului mare de la mana dreapta pe fundul cestii si (eventual) il roteste usor in sensul acelor de ceasornic.Semnul lasat de deget in zatul cafelei face subiectul unei investigatii a sentimentelor si gandurilor intime , precumpanitoare, ale celui caruia i se face prezicerea.

Simbolurile din interiorul cestii de cafea pot reprezenta o multitudine de lucruri si fiinte si sunt interpretate de prezicator in functie de felul in care sunt grupate.Desigur, pe langa cunoasterea “alfabetului” ghicitului in cafea , este necesara si o mare doza de fantezie sau (ar spune prezicatorul) inspiratie.

Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent , Vis cu Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent , am visat Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent , talmacire vis cu Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent , interpretare vise cu Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent , Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent in vis, semnificatie Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent in vis, ce inseamna daca visez Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent , visez Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent , am visat Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent , semnificatie Ghicitul in cafea – De la inceputuri pana in prezent in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: