Semnificatia Familie In Vis Semnifica

revolut50delei

Familie

1 Familia reprezinta prima intruchipare a sentimentului de siguranta pe care il are un copil. Adesea, din pricina unor circumstante pe care copilul nu le poate controla, aceasta imagine sufera distorsionari, iar visele fie vor incerca sa o refaca, fie vor confirma distorsionarea. Astfel, este posibil sa visam o cearta cu un membru al familiei, insa interpretarea acestui vis va depinde mult de circumstantele sale generale sau de natura relatiilor zilnice cu acea persoana. Toate relatiile viitoare sunt influentate de amintirea celor pe care le-am dezvoltat in sanul familiei.

2 Din punct de vedere psihologic, lupta pentru individualitate ar tre-bui sa se desfasoare in siguranta din sanul familiei. Cu toate acestea, lucrurile nu stau intotdeauna asa. In vise, putem „manipula“ imaginile membrilor familiei, reusind sa trecem peste problemele noastre fara sa provocam suferinta si altor persoane. (In acest punct, este interesant de remarcat faptul ca incercarea unei persoane de a-si interpreta propriile vise are un efect considerabil asupra interactiunilor si legaturilor inconstiente ce se stabilesc intre ceilalti membri ai familiei sale.) Majoritatea situatiilor dificile cu care ne confruntam in viata sunt reflectate in cadrul familiei, prin urmare, in vremuri dificile, vom visa probleme si dificultati prin care a trecut familia de-a lungul timpului.

3 Familia simbolizeaza trinitatea. Un grup in mijlocul caruia ne simtim in siguranta.

A visa prezenta unui conflict intre o persoana draga si un membru al familiei Nu am reusit sa ne separam pe de-a-ntregul nevoile si dorinta care ne leaga de fiecare dintre aceste persoane. Sa inveti cum afara cercului ocrotitor al familiei reprezinta un semn de maturitate. Atunci cand imaginea unuia dintre parinti populeaza spatiul nostru personal, probabil ca vom fi invatat deja sa schimbam rolurile in relatia parinte-copil si poate chiar ne vom accepta parintii ca prieteni.

Confuziile provocate de infatisarea membrilor familiei (de exemplu, figura mamei suprapusa peste corpul tatalui) sugereaza ca am putea avea dificultati in a decide care dintre cei doi parinti este mai important in ochii nostri.

Cum relatiile din sanul unei familii sunt extrem de importante, visele in care apar imagini ale membrilor familiei pot avea o semnificade suplimentara. lata cateva exemple de astfel de vise tipice:

Figura unui membru al familiei, a carui prezenta nu este binevenita sugereaza ca loialitatea fa- miliala ne poate crea probleme in viata de zi cu zi. Figurile individuale ale membrilor familiei, pre- cum si pozitiile pe care le ocupa in cadrul acesteia, pot simboliza diferitele arhetipuri. Astfel, figura tatalui poate fi asociata principiului masculin si autoritatii, in vreme ce figura mamei reprezinta principiul protector si ocrotitor.

Imaginea bunicilor Figurile bunicilor vazute in vis pot reflecta atat atitudinea noastra fata de ei, cat si traditiile si credintele pe care ni le-au transmis. Se spune ca bunicii afla daca si-au educat cum trebuie copiii abia cand fiii si fiicele lor au propriiilor copii.

Imaginea familiei extinse (veri, matusi, unchi etc.) Membrii care alcatuiesc ramura mai indepartata a familiei se manifesta de obicei in vis fie sub infatisarea proprie, fie prin reprezentari ale unor parti ale personalitatii lor usor recognoscibile.

Imaginea fiicei Cand accentul cade in vis asupra relatiei unui tata cu fiica lui, de cele mai multe ori, acest lucru reflecta relatia dintre sot si sotie. In visul unei femei, relatia cu fiica sugereaza de obicei un sprijin reciproc. Cu toate acestea, rivalitatea si gelozia isi pot face, la randul lor, aparitia. Uneori, aceste probleme pot fi solutionate prin intermediul viselor. In visul unui barbat, imaginea fiicei sale poate reflecta temerile si indoielile sale in legatura cu abilitatea de a face fata propriei vulnerabilitati.

Imaginea fiului Prezenta imaginii fiului in vis poate semnifica nevoia noastra de a ne exprima si de a ne exterioriza trairile. Mai poate indica responsabilitatea paterna. In visul unei mame. figura fiului poate releva ambidile, sperantele si potentialul acesteia. In visul tatalui, prezenta fiului poate sim- boliza visele si dorintele neimplinite.

Imaginea fratelui unui barbat sau a surorii unei femei in vis reflecta cel mai adesea prezenta Umbrei. De cele mai multe ori, este mai usor sa ne proiectam latura negativa a personalitapi asupra membrilor familiei. Daca acest tip de proiectie este lasat sa se manifeste in continuare, poate crea dificultati in relatiile familiale. Adeseori, solutia ni se infatiseaza In vis pentru a ne ajuta sa depasim aceasta faza. Tiparul reprezentat de agresiunile ce implica membri ai aceleiafi familii este unul cat se poate de caracteristic dar, oricat de ciudat ar parea, uneori este mai usor de identificat in vis decat in viata de zi cu zi.

Imaginea fratelui Dupa cum am mai spus-o deja, figura fratelui poate simboliza atat sentimentul de dominare, cat fi pe cel de rivalitate. In visul unui barbat, prezenta unui frate mai mare poate semnifica experienta  si autoritatea, in vreme ce un frate mai mic sugereaza vulnerabilitatea si o posibila imaturitate. In visul unei femei, figura unui frate mai tanar poate reprezenta un sentiment de rivalitate, dar fi de vulnerabilitate, fie al acesteia, fie al fratelui ei. Un frate mai mare poate releva sinele ei extrovertit.

Imaginea mamei Relatia unui copil cu mama lui constituie fundamental dezvoltarii sale viitoare. In mare masura, aceasta este prima relatie pe care o are copilul si ar trebui perceputa drept una ocro- titoare, iubitoare. Daca lucrurile nu stau asa, isi pot face aparitia temerile si indoielile. In viata unui barbat, acest lucru poate determina relatii nesfarsite de dependenta cu femei mai in varsta sau lipsa totala a relatiilor de orice fel. In viata unei femei, legatura cu mama sa isi va pune amprenta asupra tuturor celorlalte relatii. S-ar putea regasi in situatia de a fi atrasa de ideea ocrotirii unui barbat neputincios si slab, sau de a intemeia relatii cu femei si barbati care nu ii satisfac nevoile primare. Exista nenumarate feluri prin care putem sa rezolvam problemele unei asemenea relatii pe calea viselor si vom avea multe de castigat indraznind sa facem acest pas. In cazul in care ne-am impacat cu aceasta relatie, indica putem cunoaste un adevarat succes material si spiritual.

Imaginea sotiei/partenerei de viata Relatia sot-sotie se bazeaza pe felul in care barbatul se percepe pe sine. Daca a avut o relatie buna, daca nu chiar reusita cu mama sa, prin intermediul viselor va incerca sa-si dovedeasca lui insusi ca este un sot bun. Va experimenta pierderea sau moartea potential  a sotiei in acelasi fel in care a experimentat „pierderea“ mamei.

Imaginea sotului/partenerului de viata In relatia dintre sot si sotie, sentimentele pe care le are sotia vizavi de propria sexualitate si de relatia stransa dintre corp, minte si spirit se dovedesc cruciale. Felul in care se vede pe sine insasi se va fi format ca o consecinta a relatiei cu figura paterna, iar orice parteneriat ulterior va purta amprenta acestui atajament. Daca temerile si indoielile in legatura cu propria persoana nu sunt exprimate in mod adecvat, acestea vor iesi la suprafata in vise, reprezentand pierderea sau moartea sotului ei. Acestea mai pot fi proiectate si asupra sotilor altor femei.

Imaginea surorii Figura surorii prezente in vis reprezinta latura noastra afectiva. Intelegand per- sonalitatea surorii noastre, putem sa intram in legatura cu propria noastra latura afectiva. Daca in vi- sul unui barbat sora este mai in varsta decat el, ea poate reprezenta atat potentialul pentru persecutie, cat si pentru iubire. Daca este mai tanara, figura sa poate reprezenta o condensare a laturii celei mai vulnerabile ale barbatului. In visul unei femei, daca sora este mai tanara, ea poate simboliza rivalitatea. Daca este mai in varsta, priceperea.

Imaginea tatalui Daca relatia cu tatal este una reusita in viata reala, in vis, imaginea lui va capata o conotatie pozitiva. Figura tatalui simbolizeaza autoritatea si aspectele conventionale ale legii si ordinii. In viata unui barbat, tatal este perceput ca un exemplu demn de urmat, indiferent daca este unui bun sau nu. Adeseori, abia cand individul realizeaza ca nu este pe deplin sincer in privinta naturii sale, poate gasi calea spre o existenta fericita. In visul unei femei, figura tatalui este „tiparul“ pe care isi va baza toate relatiile viitoare. In momentul in care constientizeaza pe deplin ca nu mai are nevoie de acest tipar, reusejte sa obtina cu ajutorul viselor o modalitate mai potrivita de a cladi o relatie matura. Daca relatia cu tatal sau a fost dificila, exista posibilitatea intampinarii unei re- zistente in incercarea de a rezolva numeroasele conflicte aparute. De multe ori, acest lucru poate fi dus la bun sfarsit pe cale onirica. Imaginea unui membru al familiei afectat de o rana sau de o experienta traumatizanta sau care ne apare in vis cu anumite diformitati reflecta teama pe care o simtim fie pentru acea persoana, fie fata de ea.

Mama unui barbat metamorfozata in alta femeie Prima relatie apropiata pe care o experimenteaza un barbat este cea cu mama sa. Astfel, in functie de contextul general al visului, o asemenea trans- formare poate fi interpretata ca pozitiva sau negativa. Poate fi un semn de maturizare, intrucat, prin intermediul visului, constientizeaza ca se poate lipsi de prezenta mamei. Aceasta metamorfoza marcheaza o anume schimbare a perceptiei sale despre femei .Moartea unuia dintre parinti poate avea aceeasi semnificatie ca cea oferita mai sus.

Parinti cu un comportament nepotrivit Trebuie sa ne dam seama ca parintii sunt si ei oameni si, de aceea, nu sunt atat de perfecti pe cat ii percepeam noi.

Parintii care ne inabusa, facandu-ne sa ne revoltam sugereaza ca trebuie sa ne debarasam de un anumit comportament deprins in copilarie fi sa ne maturizam. Rivalitatea lntre frati in vise reflecta, de obicei, un sentiment de nesiguranta si de indoiala ; poate ca nu stim cat de mult ne iubeste propria familie.

Tatal, fratele sau iubitul unei femei ia alta infatisare In mod similar, prima relatie cu universul masculin pe care o are o femeie este, de cele mai multe ori, cea cu tatal sau. Ea trebuie sa invete sa se distanteze de aceasta legatura, in vederea progreselor spre relatii mai complexe. Atunci cand detine controlul asupra Animusului ,femeia este pregatita pentru aceasta transformare. Un membru al familiei care apare in vis in mod repetat sau, dimpotriva, nu-si face aparitia cand este asteptat Relatia noastra cu acea persoana si parerile noastre despre ea trebuie intelese mai bine.

Visele referitoare la familie sunt deosebit de importante, de vreme ce majoritatea conflictelor sau problemelor cu care ne confruntam in viata sunt mai intai experimentate in acest mediu familial. Este ca si cum s-ar face schita unui anumit model, care va continua sa fie mereu acelasi, pana cand va fi cu buna stinta distrus. Visul in care apare o relatie incestuoasa poate sugera ca am devenit obsedati intr-o oarecare masura de acea persoana. Visul este menit sa ne sublinieze fie importanta, fie pericolul potential al acestei relatii.

Familie , Vis cu Familie , am visat Familie , talmacire vis cu Familie , interpretare vise cu Familie , Familie in vis, semnificatie Familie in vis, ce inseamna daca visez Familie , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Familie , visez Familie , am visat Familie , semnificatie Familie in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: Limbajul viselor - Zoo - Zodiac - Zmeu - Zigzag -