Semnificatia Ecaterina In Vis Semnifica

Ecaterina – Bucurandu-se de o mare popularitate, atat in spatiul romanesc, cat si in onomastica altor popoare europene, prenumele de fata Ecaterina provine de la numele de origine greceasca Ekaterine, pus in legatura cu forma Eikaterine. Se pare ca acest nume a fost purtat de o sfanta care a trait in Alexandria. Cu toate ca detinem toate aceste informatii, semnificatia numelui Ecaterina este incerta. Exista, ce-i drept, cateva ipoteze care cauta sa stabileasca exact etimologia si semnificatia numelui in discutie.

In orice caz, trebuie sa ne indreptam atentia spre numele Eikaterine, ce ar corespunde numelui de baiat Hekateros. Daca facem referire la numele din urma, va fi foarte usor de recunoscut, in componenta sa, numele Hekatos, un cognomen al zeului Apolo. Mai mult decat atat, cercetatorii lingvisti sunt de parere ca Hekatos ar proveni de la hekatebolos, ce inseamna „care loveste de la distanta”.

Potrivit unei alte ipoteze, semnificatia numelui Ecaterina este „coroana”, cuvantul de baza fiind de origine egipteana. Cu toate acestea, este important sa facem referire la adjectivul „katharos”, ce are sensul de „pur”, aceasta intepretare ducand la populzarizarea acestui prenume de fata. Asadar, aceasta poate fi semnificatia numelui in discutie, in pofida faptului ca trebuie sa tinem seama si de celelalte ipoteze. Asemenea multor nume de persoana, si prenumele Ecaterina a intrat in spatiul romanesc pe filiera slava, de la aceasta forma, aparand nume precum Catalin si Catalina, mult mai populare de altminteri.

Ecaterina , Vis cu Ecaterina , am visat Ecaterina , talmacire vis cu Ecaterina , interpretare vise cu Ecaterina , Ecaterina in vis, semnificatie Ecaterina in vis, ce inseamna daca visez Ecaterina , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Ecaterina , visez Ecaterina , am visat Ecaterina , semnificatie Ecaterina in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: