Semnificatia Dictionar de numere In Vis Semnifica

revolut50delei

Dictionar de… numere

0. Sistemul decimal indian a folosit pentru prima oara acest numar, care a calatorit spre Europa pe filiera sanscrita si babiloniana, fiind finalmente consacrat de Fibonacci, la inceputul secolului al XVIII-lea. In tarot, cartea cu numarul 0 este Nebunul. In general, conotatia e negativa, motiv pentru care calendarele nu includ anul 0, iar compozitorii rareori isi denumesc astfel compozitiile (exceptie face Anton Bruckner, Simfonia 0 in Fa minor). Introducerea marcii Coca Cola Zero in Mexic a generat un imens scandal antiamerican.

1. Are, in general, semnificatie pozitiva, generata, la origine, de caracterul sacrosanct capatat in diferite religii, unde este asociat divinitatii supreme (crestinism, iudaism, sikh, islamism etc.). Filmul-interviu cu Dalai Lama este intitulat One. Vechii indieni, dar si chinezii de azi il notau/noteaza cu o linie orizontala. In limbajul binar al ciberneticii apar doar 0 si 1. In seria Matrix, ultimii oameni sunt salvati de un erou mesianic, Neo, supranumit The One. In 2001, melodia One a formatiei U2 a fost votata cel mai bun cantec din istorie. Unu este cuvantul folosit pentru a desemna numarul in limbile romana si esperanto.

1,618/PHI. Este considerat numarul de aur, pentru ca sta la baza mai multor proportii anatomice si geometrice. Exploatat teoretic de esteticieni, anatomisti si matematicieni, a generat ample studii interdisciplinare si a fost folosit de un numar impresionant de artisti reprezentativi, de la Leonardo si Rafael, la Salvador Dali.

2. Trimiterea la tema Dublului sau a Gemenilor este interpretata diferit de catre religii si culturi. Semnifica perechea complementara (mitul androginului, de extractie platoniciana) si, adesea, antagonica (Janus Bifrons). Zodie duala, Zodia Gemenilor sugereaza duplicitate si versatilitate. Ideea dubletelor umane exponentiale este folosita de mitologie (Castor si Polux) si religie (Cain vs Abel).

3. Simbolizeaza Trinitatea crestina (Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh), dar si structura rationamentului filosofic de tip hegelian. Sfintei Treimi i se opune o Trinitate a Raului, compusa din Diavol, Antichrist si Falsul Profet.

3,14/PI. Numar indispensabil rationamentelor si formulelor geometrice. A generat un veritabil cult. Are, pe 14 martie (luna 3, ziua 14), propria sarbatoare mondiala.

5. Chinta roiala semnifica norocul maxim, fiind cea mai buna combinatie la pocher. Planificarea de tip comunist a discreditat numarul, facandu-l simbolul planurilor cincinale.

7.  Are, in general, o acceptie pozitiva, fiind legat de ideea de superlativ (cele 7 minuni ale lumii sau cele 7 arte) ori de set de elemente de baza (notele muzicale, culorile), Exista insa o serioasa contrapondere realizata de morala crestina, care a acreditat ideea celor 7 pacate capitale (cea mai cunoscuta versiune filmica a fost realizata de David Fincher in 1995 – Se7en, cu o distributie remarcabila: Morgan Freeman, Brad Pitt, Gwineth Paltrow, Kevin Spacey).

10. Nota maxima in multe sisteme scolare. La origine, perceptia pozitiva provine pe linie cultica de la cele zece legi ale lui Moise, cu o semnificatie sapientiala si morala profunda. Boccaccio i-a dat lui 10 o contotatie livresca erotica, scriind Decameronul.

13. Simbolul clasic al ghinionului. Este, probabil, cea mai cunoscuta superstitie legata de un numar. Crestinismul a extrapolat semnificatia prezentei a 13 apostoli (inclusiv Iuda) la Cina Cea de Taina, asociind cifra cu ideea de tradare. Pentru evrei, insa, numarul semnifica mila, iar varsta de 13 ani este cea la care se performeaza ceremonia de initiere a baietilor (Bar Mitzvah). De asemenea, pentru religia sikh, 13 este numar divin si aducator de noroc. Exorcizand prejudecatile, mai multi sportivi celebri au purtat pe tricou numarul 13: jucatorul de fotbal american Dan Marino, hocheistul Mats Sundin, baschetbalistii Wilt Chamberlain, Tim Duncan si Shaquille O’Neal.

23. Noul simbol al ghinionului, acreditat de filmul lui Joel Schumacher din 2007 (Number 23), cu Jim Carrey in rolul principal.

24. Numarul orelor dintr-o zi. Ora 24/ora 0 induce un continut tenebros, adesea malefic, intrucat miezul noptii presupune, intre altele, metamorfoza vampirilor in creaturi insetate de sange. In Cenusareasa, la ora 24.00, se sfarseste vraja. 24 de carate atesta puritatea aurului. In Brazilia, 24 este simbolul homosexualilor si cel al Caprioarei in Jocul Animalelor.

42. Numarul este raspunsul codat la marile probleme ale Universului in viziunea lui Douglas Adams, autorul unui Ghid al autostopistului galactic. In viziunea sa, cele doua forte care sustin viata sunt electromagnetismul (determinant pentru biochimie) si gravitatia (care ne predestineaza vietuirii pe o planeta sau alta). Gravitatia este mai mica decat electromagnetismul, factorul de diminuare fiind 10 la puterea 42.

46. Numarul tragic al lui Shakespeare: varsta la care a murit, dar si o identificare numerica premonitorie – in relatie cu Biblia lui Iacob I – a cuvintelor din care se compune numele de familie al Marelui Will. Din acest motiv, Psalmul 46 a fost reinterpretat peste veacuri, de catre unele teorii ale conspiratiei, ca dovada irefutabila a unui complot menit sa duca la asasinarea dramaturgului.

69. Numarul trimite la devenirea reciproca a contrariilor (ying si yang) in cultura chineza, dar si la una dintre cele mai cunoscute pozitii erotice, care induce ideea de satisfactie reciproca prin sex oral (fellatio si cunilingus simultane).

666. “Numarul Fiarei”, prevestind, conform Noului Testament, dezlantuirea Apocalipsei (alte surse scolastice propun variantele 616 sau 665). Aceasta identificare cu Raul Absolut a fost folosita de numerologi pentru a demonstra caracterul demonic al unor personaje istorice (Domitian, Nero, Leon X, Martin Luther, Adolf Hitler, Reagan). Pentru Kabbala, 666 este, insa, un numar sacru, venerat ca una dintre cheile Universului. Formatia Black Sabbath a inregistrat The Number of the Beast, iar, recent, Britney Spears si-a tatuat numarul 666.

1.000. Numar legat de spaimele milenariste. Incheierea scurgerii unui ciclu de o mie de ani a produs, de fiecare data, panica si isterii colective. Anul 2000, de pilda, a fost asociat cu o posibila defectare globala (neverificata in practica) a retelelor globale de calculatoare din cauza “virusului mileniului”, care exploata trecerea la o noua codare numerica a datei.

1001. Succesul universal al povestilor din 1001 de nopti au facut ca acest numar sa fie considerat un etalon al voluptatii, dar si al retoricii, intruchipat de Seherezada.

 

Dictionar de numere , Vis cu Dictionar de numere , am visat Dictionar de numere , talmacire vis cu Dictionar de numere , interpretare vise cu Dictionar de numere , Dictionar de numere in vis, semnificatie Dictionar de numere in vis, ce inseamna daca visez Dictionar de numere , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Dictionar de numere , visez Dictionar de numere , am visat Dictionar de numere , semnificatie Dictionar de numere in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: