Semnificatia Constantin In Vis Semnifica

visepufoase.ro vivacredit.ro

Constantin – Majoritatea numelor de persoana populare in spatiul romanesc se bucura de o indelungata traditie, fiind reprezentative pentru onomastica romaneasca. Aceste nume au rezistat in fata unui proces continuu de modernizare, in onomastica noastra intrand nenumarate nume considerate imprumuturi moderne. Se pare ca acestea au rezistat si datorita semnificatiei lor, nu numai traditiei indelungate, fiind atat de populare, incat oamenii au inceput sa cunoasca etimologia si, implicit, semnificatia lor. Fara discutie, cel mai elocvent exemplu in acest sens este numele Constantin, intalnit atat ca prenume de baiat, cat si ca nume de familie.

Cercetatorii lingvisti sunt de parere ca numele in discutie provine de la Constantinus, nume format cu ajutorul sufixului „-inus”, de la Constantius. Acesta ar avea la baza adjectivul „constans, constantis”, ce inseamna „constant, ferm”. Prin urmare, se poate spune ca semnificatia numelui Constantin este clara si nu ar trebui sa ne puna niciun fel de probleme. La fel de interesant de urmarit este si evolutia acestui nume, de pilda, in tarile rasaritene, numele de persoana in discutie fiind preluat, ca mai apoi aceasta forma sa se adapteze fiecarui sistem lingvistic in parte.

E drept ca la popularizarea numelui Constantin a contribuit si cultul imparatului Constantin cel Mare. Iarasi, demn de mentionat este si forma sub care acest nume intra, prin intermediar slav, in onomastica noastra. La inceput, a aparut forma Konstantinos, iar mai tarziu, aceasta avea sa devina Constantin. In aceasta perioada, au aparut, inevitabil, si multe forme derivate, respectiv hipocoristice (nume diminutive), cum ar fi Dinu, Codina, Costin, Cotinel, Coica, Condea, Tache, Ticu, Costea, Didea, Tina, Dinica, Binuta, Dinca etc. Nu e de mirare ca numele Constantin a devenit unul dintre cele mai populare nume din onomastica noastra.

Totodata, de amintit este si forma Constantinescu, nume de familie ce s-a format cu sufixul „-escu”, cel mai frecvent sufix in limba romana pentru numele de familie. In plus, se pare ca unele nume diminutive, precum Costel, au devenit nume independente, ele fiind puse copiilor, in anumite regiuni ale tarii, inca de la botez. Alaturi de numele de persoana Ion, Andrei, Elena si Ana, Constantin este cel mai popular si deopotriva apreciat nume din onomastica noastra.

vivacredit.ro
Constantin , Vis cu Constantin , am visat Constantin , talmacire vis cu Constantin , interpretare vise cu Constantin , Constantin in vis, semnificatie Constantin in vis, ce inseamna daca visez Constantin , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Constantin , visez Constantin , am visat Constantin , semnificatie Constantin in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: Calina - Calipso - Camila - Candida - Carmen -