Semnificatia Carmen In Vis Semnifica

visepufoase.ro vivacredit.ro

Carmen – Onomasticonul crestin a traversat faze diferite, iar fenomenele lingvistice din fiecare perioada in parte au condus la raspandirea si, eventual, impunerea unor nume ca fiind independente. Poate cel mai interesant fenomen, manifestat in onomasticonul crestin, a fost cel legat de numele de persoana Maria, mai cu seama de cultul din jurul acestui nume. In pofida faptului ca prenumele de fata Maria devenise cel mai apreciat nume, crestinii evitau sa-l foloseasca, intrucat considerau ca denigreaza cultul Mariei, devenit popular la acele timpuri. Acest fenomen, pe cat de interesant, pe atat de controversat, a aparut in Spania.

Avand in vedere ca oamenii nu puteau folosi numele Maria, s-a cautat o alta alternativa prin care numele Maria sa fie evocat, mai precis un nume. Folosirea directa a acestui nume de persoana ar fi fost considerata blasfemie. Astfel, aveau sa ia nastere nume de fata precum Mercedes, Sol, Consuelo, Pilar sau Carmen, acest prenume din urma fiind apropiat de ordinul carmelitanilor. Din acest ordin faceau parte calugarii care au fost alungati de musulmani si care, mai tarziu, au venit in Europa. Carmelitanii venerau cultul Mariei din Carmei (Maria del Carmei). Prin lichidarea numelui Maria din structura Maria del Carmei, a aparut numele Carmen.

Si, pentru a stabili semnificatia numelui Carmen, este necesar sa ne indreptam atentia spre originea denumirii ordinului. Termenul „carmelitani” provine de la denumirea unui lant muntos, Kamel, cunoscut pentru frumusetea sa. Nu e de mirare ca acest loc era vazut ca un paradis, respectiv drept gradina lui Dumnezeu. Asadar, semnificatia toponimului Karmel este „gradina”. In sustinerea acestei ipoteze vine si existenta substantivului de origine ebraic „karmel”, ce sta la baza toponimului in discutie, ceea ce ne determina sa spunem ca aceasta este cu adevarat semnificatia numelui Carmen.

In cele din urma, numele de fata Carmen s-a raspandit in intreaga Europa, pornind din Peninsula Iberica, mai precis din Portugalia si Spania, si ajungand pana in partea rasariteana. Insa la popularizarea acestui nume de persoana nu a contribuit doar cultul Mariei, dar si nuvela lui Merimee, „Carmen”, sau opera lui Bizet, cu aceeasi denumire.

vivacredit.ro
Carmen , Vis cu Carmen , am visat Carmen , talmacire vis cu Carmen , interpretare vise cu Carmen , Carmen in vis, semnificatie Carmen in vis, ce inseamna daca visez Carmen , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Carmen , visez Carmen , am visat Carmen , semnificatie Carmen in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: