Semnificatia Baltazar In Vis Semnifica

visepufoase.ro vivacredit.ro

Baltazar – Prenumele de baiat Baltazar nu se bucura de o prea mare popularitate in spatiul romanesc, insa cu toate acestea, are un statut special din punct de vedere lingvistic, intrucat este unul dintre cele mai elocvente exemple pentru rolul crucial pe care Biblia l-a avut in raspandirea numelor. De fapt, textul biblic a exercitat o influenta mare asupra onomasticii popoarelor europene. In timp ce, in unele tari, numele considerate de origine ebraica sunt evitate de majoritatea oamenilor, in Occident, acestea sunt destul de populare. E drept ca nu multe sunt numele ebraice care au rezistat in fata imprumuturilor moderne, insa acest fenomen de raspandire si pastrare este pe cat de interesant, pe atat de important din punct de vedere lingvistic.

Si in inventarul nostru de nume exista cateva forme de origine ebraica ce s-au pastrat, numai ca nu sunt la fel de populare ca acum cateva decenii. Un astfel de nume este Baltazar, despre care cercetatorii lingvisti spun ca ar fi, la origini, o forma asiro-babiloneeana. In schimb, acest nume s-a format de la alte doua forme, si anume Belsassar – Belshassar, purtatorul fiind fiu al lui Nabucodonosor, si Daniel, profetul ce era cunoscut si sub numele de Beltsassar. Mai mult decat atat, aceste doua nume de persoane sunt teoforice si, pe de alta parte, recunoastem in componenta lor elementul Bal, numele unui zeu. Se presupune, in acest caz, ca semnificatia numelui ar putea fi „Bal sa apere pe rege” sau „Bal sa apere viata lui”.

In plus, aceste doua nume, prezente atat in onomastica latina, cat si in cea greaca prin forma Baltasar, s-au raspandit destul de rapid, ca intr-un final, sa se pastreze doar o forma. In onomastica noastra, s-a pastrat prenumele de baiat Baltazar. Important de mentionat, totodata, este faptul ca popularizarea acestui nume poate fi pusa pe seama „celor trei crai de la rasarit”, mai cu seama pe legenda celor trei magi care au venit la pruncul Iisus Hristos. Si totusi, in spatiul romanesc, spre deosebire de tarile apusene, nu exista un cult bine definit al acestor magi, prin urmare, raspandirea numelui de persoana Baltazar trebuie pusa pe un alt fenomen.

vivacredit.ro
Baltazar , Vis cu Baltazar , am visat Baltazar , talmacire vis cu Baltazar , interpretare vise cu Baltazar , Baltazar in vis, semnificatie Baltazar in vis, ce inseamna daca visez Baltazar , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Baltazar , visez Baltazar , am visat Baltazar , semnificatie Baltazar in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: