Semnificatia Adam In Vis Semnifica

visepufoase.ro vivacredit.ro

Adam – In onomastica popoarelor europene, exista nenumarate nume de persoana controversate si in jurul carora s-au strans diferite ipoteze cu privire la semnificatie ori etimologie. Unul dintre cele mai graitoare exemple, poate si datorita rezonantei biblice pe care o poarta, este prenumele masculin Adam. Cercetatorii lingvisti sunt de parere ca, pentru a stabili cu exactitate semnificatia numelui in discutie, se cere intepretarea textului biblic. In prima instanta, din Vechiul Testament, aflam ca Adam a fost creat de Dumnezeu, „dupa chipul si asemanarea sa”. Cu toate ca etimologia si semnificatia numelui Adam sunt controversate, in Geneza se precizeaza, in mod clar, ca forma ebraica adhamah are sensul de „sol, pamant”. Aceasta ipoteza, desi apare in Vechiul Testament, este contestata de multi specialisti.

Un lucru este cert: numele in discutie a luat nastere pe baza acestui sens. Pe de alta parte, problema semnificatia numelui Adam se adanceste, intrucat in forma ebraica adhamah se recunoaste elementul verbal -dm, care inseamna „a fi rosu, rosu-brun”. Chiar si asa, mai multi specialisti au manifestat reticente serioase in ceea ce priveste aceasta intepretare. La prima vedere, pare o ipoteza destul de plauzibila, raportatandu-se doar la textul biblic, o parte importanta a cercetatorilor lingvisti considerand ca etimologia este cu totul alta. In schimb, este important de remarcat faptul ca dubiile unor specialisti sunt nejustificate, deoarece, in mai multe limbi, Adam are o semnificatie clara, si anume „cel nascut din pamant”.

De departe cea mai interesanta ipoteza este cea potrivit careia acest nume ebraic ar fi, la origine, un acronim. Astfel, se presupune ca numele de persoana Adam s-ar fi format de la cuvintele grecesti Anatole, adica „rasarit”, Disir, „apus”, Arcios, ce inseamna „nord”, si Mesembria, „sud”. Prin urmare, intepretarea pe care o gasim in textul biblic este nefundamentata, daca privim cu incredere aceasta ipoteza. Si totusi, se considera ca ipoteza care este cea mai apropiata de realitate ar fi cea potrivit careia prenumele masculin Adam ar luat nastere de la cuvantul de origine ebraica adham, ce desemna omul. In plus, in sustinerea acestei ipoteze vine si faptul ca aceasta forma, adham, insemna „barbat”.

Semnificatia numelui Adam este stabilita si de intepretarile primului purtator: omul nepregatit sa infrunte incercarile vietii, sa respecte invataturile lui Dumnezeu, barbatul care pacatuieste. Cat in privinta popularitatii numelui Adam in spatiul romanesc, este important de mentionat ca aceasta nu a fost foarte raspandit. Cu toate acestea, cercetatorii lingvisti au tratat acest prenume masculin, mai mult datorita semnificatiei si etimologiei controversate. Aceeasi soarta au avut-o majoritatea numelor considerate ebraice, onomastica popoarelor europene manifestand o asemenea tendinta pe parcursul a mai multor secole, aceasta continuand pana in zilele noastre, in definitiv, prin suprimarea unor astfel de forme.

Este numele primului barbat. Provine de la cuvantul ebraic pentru – om – si inseamna – a fi rosu -, referindu-se la culoarea aramie a pielii umane si la faptul ca a fost creat din pamantul rosiatic. O alta sursa de provenienta este cuvantul asirian – adamu – care semnifica – a fabrica -. Conform Genezei in Vechiul Testament, Adam a fost creat din pamant de catre Dumnezeu (este un joc de cuvinte aici

vivacredit.ro
Adam , Vis cu Adam , am visat Adam , talmacire vis cu Adam , interpretare vise cu Adam , Adam in vis, semnificatie Adam in vis, ce inseamna daca visez Adam , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Adam , visez Adam , am visat Adam , semnificatie Adam in visul meu.
Semnificatii Asemanatoare: Abel - Acvilina - Ada - Adisa - Adrian -