Semnificatia Corpul uman In Vis Semnifica

revolut50delei

Corpul uman

1 Corpul uman este insusi individul, manifestarea exterioara a tot ce reprezinta el. In vise, corpul semnifica adesea Eul . Daca stam sa ne gandim ca prima experienta a bebelusului in legatura cu propria persoana este de natura fizica, putem spune ca trupul reprezinta principala noastra sursa de informatii.

2 Din punct de vedere psihologic, cele mai multe dintre experientele noastre sunt traduse in senzatii fizice si, drept urmare, acestea devin un bogat izvor de simboluri onirice. Cand nu reusim sa facem fata anumitor emotii sau sentimente in viata de zi cu zi, ele se regasesc de multe ori in vise, sub forma unor simboluri onirice distorsionate.

3 Pe plan spiritual, imaginea corpului uman reprezinta manifestarea fizica a unei spiritualitati interioare.

Abdomen, stomac, pantece Daca imaginile din vis par sa se concentreze asupra acestei zone, atunci trebuie sa ne indreptam atentia asupra emotiilor si sentimentelor reprimate.

Anus  Copilul mic traieste prima experienta de control asupra propriului corp atunci cand reuseste sa isi stapaneasca functiile. In vise, mintea noastra se intoarce la acea experienta timpurie ca la un simbol al unei realizari personale si al increderii in fortele proprii. In sens negativ, aceasta parte a corpului uman poate fi asociata cu reprimarea sentimentelor si cu reactia de aparare. Prin urmare, un asemenea vis indica o latura caracterizata de un comportament infantil sau de egocentrism.

Brate Ne folosim bratele intr-o varietate de feluri. In vise, ne aparam cu ele, ne luptam sau suntem tinuti de ele. Pot simboliza un devotament patimas.

Calcai Acesta sugereaza acea parte din noi pe cat de puternica, pe atat de vulnerabila.

Capul este considerat cea mai importanta parte a corpului. Intrucat inauntrul sau salasluieste forta vitala, capul simbolizeaza puterea si intelepciunea. Aparitia unui cap in vis denota ca ar trebui sa ne gandim foarte serios la modul in care intelegem sa abordam aspectele referitoare la inteligenta, dar si pe cele legate de nebunie. Capul aplecat simbolizeaza un act de implorare. Atunci cand avem in vis imaginea unui cap acoperit, semnificatia poate fi aceea ca incercam sa ne inabusim propria inteligenta sau ca recunoastem superioritatea unei alte persoane. O lovitura la cap denota ca ar trebui sa ne reevaluam atitudinea fata de o situatie anume.

Coloana vertebrala In cazul in care coloana vertebrala se remarca in mod deosebit, ni se atrage atentia ca ar trebui sa tinem seama de principalul punct de sprijin din existenta noastra. Pe plan intelectual, trebuie sa ne luam in considerare propria tarie de caracter.

Constipatie (fie in viata reala, fie in vis) Retentia reziduurilor semnifica incapacitatea de a renunta, de a uita trecutul sau anumite obiceiuri comportamentale vechi, a fi literalmente crispat, intepenit.

Deget mare Suntem constienti de propria putere. Degetul mare indreptat in sus sugereaza energia pozitiva, iar daca este indreptat in jos indica energia negativa (acesta fund si semnul prin care gladiatorii romani isi primeau sentinta la moarte).

Dinti In credinta populara, dintii simbolizeaza agresivitatea sexuala, desi o interpretare mai exacta ar fi aceea a procesului de crestere si a tranzitiei spre maturitatea sexuala. Dintii care cad sau sunt foarte usor de scos ne arata ca trecem printr-o perioada de tranzitie, similara aceleia de la copilarie spre maturitate, sau de la maturitate la batranete. Sentimentul de ingrijorare in legatura cu pier- derea dintilor releva teama de a imbatrani si de a nu mai fi dorit sau o anxietate provocata de procesul de maturizare. In visul unei femei, dintii care sunt inghititi semnifica sarcina.

Excremente Este posibil ca, la nivelul subconstientului, sa nu fi reusit sa trecem peste sentimentul ca tot ce are legatura cu functiile corpului sugereaza murdaria si egocentrismul. In viata noastra exista probabilitatea unor acte de rebeliune. Joaca cu excrementele poate sugera bani si valori materiale, poate releva nelinistea noastra in legatura cu aspectele financiare, precum si frica de raspundere. Daca excrementele se transforma in animale vii, de exemplu in niste sobolani, visul ne dezvaluie ca am reusit sa admitem ca suntem direct responsabili de felul in care ne gestionam impulsurile interioare. In acceptiune spirituala, excrementele sunt asociate taramului emotiilor fi al sentimentelor si, de aceea, semnificatia prezentei lor in vis poate fi legata de incercarea noastra de a ne debarasa de emotiile negative. Acestea pot fi transformate in ceva de valoare.

Ficat Acest organ este asociat cu iritabilitatea si furia inabusita.

Gat Simbolizeaza constientizarea propriei vulnerabilitati si nevoia de exprimare a propriei persoane. Genunchi Sunt simbolurile rugaciunii si ale implorarii, precum fi ale angajamentului emotional. Golirea intestinelor Aceasta actiune sugereaza, de obicei, nevoia noastra de a fi lipsiti de griji si responsabilitati sau, la fel de posibil, dorinta noastra de a invata cum sa ne eliberam de inhibitii si sa ne purtam ca atare. O alta semnificade poate fi aceea a actului sexual.

Grasime Visele in care ne dam seama ca ne ingrasam sunt un indiciu al necesitatii de a ne largi sfera de activitati. Daca cel care viseaza se simte incomodat de dimensiunile sale, visul releva teama de a-si asuma prea multe responsabilitati sau de a nu fi persoana potrivita pentru o anumita sarcina.

Gura Simbolizeaza partea devoratoare si revendicativa din noi. De asemenea, poate simboliza si latura receptiva a personalitatii. Cheia spre o interpretare corecta ne-o furnizeaza circumstantele visului. Uneori, gura semnifica latura feminina a firii noastre.

In vise, diferitele parti ale corpului pot avea semnificatii variate. De pilda:

Inima Inima reprezinta centrul fiintei noastre si semnifica mai degraba judecata bazata pe senti- mente decat pe gandirea rationala. De asemenea, simbolizeaza compasiunea si intelegerea.

Jumatatea superioara a corpului indica legatura dintre intelectul nostru si aspectele spirituale ale personalitatii noastre, in vreme ce jumatatea inferioara a corpului reprezinta laturile instinctive si emotionale ale personalitatii. Capul unui adult suprapus corpului unui copil sau capul unui copil plasat pe umerii unui corp adult denota ca persoana care viseaza trebuie sa recunoasca diferenta dintre gandirea matura si niste simple emotii. Daca in vis ne apare manifestarea unui conflict intre cele doua jumatati ale corpului, cea superioara si cea inferioara, ni se dezvaluie o lipsa de armonie intre facultatile mintale si pornirile instinctive. Cand mana sau partea dreapta a corpului se remarca in mod deosebit in vis, trebuie sa tinem seama de latura logica a personalitatii noastre, in vreme ce imaginea mainii sau a partii stangi a corpului ne da de stire ca trebuie sa acordam mai multa importanta laturii noastre intuitive si creative.

Limba Adeseori, limba sugereaza abilitatea noastra de a sti cand este momentul sa vorbim si cand sa tacem. De asemenea, este asociata cu viziunea noastra asupra lucrurilor, pe care dorim sa o transmitem mai departe. Poate fi vorba despre niste convingeri puternice pe care vrem sa le impartasim si altora. O alta explicatie, mult mai la obiect, se refera la simbolistica sarpelui si a falusului si, pornind de la acestea, la sexualitate.

Mana Mainile reprezinta unele dintre cele mai expresive parti ale corpului nostru si semnifica ener- gia fi creativitatea. Este posibil sa existe un conflict intre convingerile persoanei care viseaza si senti- mentele sale. O mana asezata pe piept semnifica supunere. Actul de strangere a mainii sugereaza uniunea sau prietenia, in vreme ce mainile inclestate indica o amenintare. Mainile incrucisate releva starea de somn profund sau de odihna. Mainile care acopera ochii reprezinta rusinea sau groaza, in vreme ce mainile afezate crucis in zona incheieturilor sugereaza ca suntem legati (de ceva sau de cineva). Palma deschisa simbolizeaza dreptatea, in vreme ce palma asezata pe cineva semnifica vindecarea fi binecuvantarea, indeosebi daca este asezata in regiunea gatului. Palmele tinute laolalta indica lipsa de aparare, iar mainile asezate intre mainile altei persoane semnifica cererea unui serviciu. Mainile ridicate deasupra capului simbolizeaza starea de adoratie, de rugaciune sau de predare in fata cuiva sau a ceva. Daca palmele sunt intoarse spre exterior, gestul semnifica acordarea unei binecuvantari, in vreme ce mainile sprijinind capul sugereaza ca cel in cauza ar trebui sa se gandeasca foarte serios si sa acorde mare atentie situatiei in care se afla. Spalarea mainilor simbolizeaza nevinovatia sau respingerea vinei, iar framantarea mainilor este interpretata ca o ma- nifestare a durerii. O mana uriasa, mai ales in legatura cu coborarea din ceruri, ll simbolizeaza pe „cel ales“. Mana dreapta este mana actiunii, iar cea stanga este pasiva fi receptiva. In unele cazuri, mana stanga prezenta in vis poate simboliza infidelitatea.

Maxilar Adeseori simbolizeaza modul in care ne exprimam pe noi insine. Intr-o acceptiune mai ezo- terica, sugereaza deschiderea spre lumea cealalta.

Membre Indiferent daca acest lucru se datoreaza partial memoriei noastre celulare sau inconstantei procesului de dezvoltare, cert este faptul ca prezenta in vis a oricareia dintre cele patru membre ale noastre simbolizeaza sexualitatea si temerile asociate cu aspecte legate de apartenenta la unul dintre cele doua sexe. Imaginea in care suntem dezmembrati poate fi interpretata literal, in sensul in care suntem cu adevarat sfasiati (de durere, de suferinta etc.). Uneori, poate semnifica si nevoia de a ne reface viata si de a o lua de la inceput. In alte cazuri, poate denota ca exista o amenintare a punctului central al existentei noastre.

Nas In vise, este simbolul curiozitatii si al intuitiei.

Ochi Orice vis in care apar elemente asociate ochilor se afla in directa legatura cu puterea de observatie si de discernamant. Simbolizeaza cunoasterea si intelepciunea, protectia si stabilitatea. Se afla in stransa legatura cu lumina, iar in vremurile stravechi ochii erau asociati zeilor solari. Prin aceasta conexiune cu simbolistica egipteana, ochiul reprezinta si un talisman. Pierderea vederii poate indica pierderea claritatii si, in functie de care dintre cei doi ochi este afectat, semnifica pierderea gandirii logice (ochiul drept) sau cea a intuitiei (ochiul stang). Recuperarea vederii poate simboliza intoarcerea la inocenta fi la clarviziunea specifice varstei copilariei.

Pantece Simbolizeaza intoarcerea la inceputuri. Fiecare dintre noi simte nevoia unui sentiment de siguranta si a unui adapost si, poate, chiar nevoia de a scapa de responsabilitati. Visele in care avem reprezentarea pantecelui sugereaza dorinta noastra de a ne vedea satisfacute aceste necesitati. La un nivel intru catva ezoteric, pantecele reprezinta legatura noastra cu Zeita Mama, sau Pamantul Mama . Visele despre intoarcerea in pantecele matern sugereaza nevoia de a reinnoda legatura cu acea latura pasiva a naturii noastre. Este posibil sa avem nevoie de o perioada de autovindecare si de refacere.

Par. Parul simbolizeaza vigoarea si virilitatea. In vise, pieptanatul parului denota efortul de a gasi explicatia unei anumite atitudini pe care o manifestam fata de ceva sau fata de cineva. Tunsul parului dezvaluie incercarea noastra de a ne pune ordine in viata. Cand tundem parul altei persoane, punem capat unui anumit comportament (este posibil sa existe si un sentiment de teama sau de indoiala in legatura cu sexualitatea). Calvitia poate sugera recunoasterea inteligentei unei alte persoane.

Partile corpului pot fi investite cu urmatoarele semnificatii:

Penis Visul in care apare imaginea unui penis, fie al respectivei persoane, fie al altei persoane, releva atitudinea noastra fata de sexul penetrant.

Piele Interpretarea ce ii poate fi data pielii pe care o vedem in vis este aceea a mastii pe care o purtam pentru cei din jur. Pielea tare, aspra indica faptul ca ne-am creat un exterior dur, prin care incercam sa ne protejam.

Piept . De obicei, constientizarea propriului piept in vis indica legatura noastra cu figura materna si nevoia noastra de a fi ocrotiti. O alta semnificatie a acestui vis poate fi dorinta noastra de a regresa la stadiul copilariei, fara responsabilitati sau fara grija zilei de maine.

Plamani In medicina traditionala chineza, plamanii simbolizeaza mahnirea. De asemenea, sunt aso- ciati si procesului de luare a deciziilor. In plan spiritual, plamanii sunt locul in care se gaseste spiritul de dreptate si reprezinta izvorul gandurilor ce implica Sinele.

Rinichi Sunt organele asociate functiei de eliminare a reziduurilor din organism, drept urmare, a visa despre rinichi inseamna a constientiza nevoia unei purificari.

Sange Prezenta sangelui in vise poate avea doua semnificatii. Poate insemna ca persoana in cauza simte ca se implineste un sacrificiu. Aceasta notiune este legata de vechea credinta care spunea ca sangele continea cumva esenta spiritului si, prin urmare, sangele varsat era sacru. Datorita legaturii cu menstruatia, sangele mai poate fi asociat si cu reinnoirea vietii. Multi oameni se tem de sange si, in consecinta, un vis in care acesta isi face aparitia releva nevoia celui care viseaza de a-si infrunta aceste temeri. La un nivel spiritual, simbolizeaza sangele lui Hristos.

Spate Visele In care ni se arata spatele unei alte persoane sugereaza ca ar trebui sa identificam cele mai intime aspecte ale firii noastre. De asemenea, ar trebui sa realizam ca, in momentul respectiv, cei din jurul nostru nu doresc sa ne impartaseasca gandurile lor. Putem descoperi chiar ca suntem vulnerabili in fata neasteptatului. Daca noi suntem cei care intoarcem spatele cuiva, atunci respingem un anumit sentiment incercat in vis.

Urina Prezenta urinei in vis indica adeseori felul in care ne controlam emotiile: fie ni le exprimam, fie ni le inabusim. Adtudinea pe care o manifestam fata de imaginea urinei spune multe despre propria sexualitate.

Vagin De cele mai multe ori, visele centrate in jurul vaginului reprezinta reflexia propriei imagini. In visul unei femei, vaginul simbolizeaza receptivitatea acesteia. In visul unui barbat, aceasta reprezentare semnifica nevoia de penetrare, fie mentala, fie fizica.

Corpul uman , Vis cu Corpul uman , am visat Corpul uman , talmacire vis cu Corpul uman , interpretare vise cu Corpul uman , Corpul uman in vis, semnificatie Corpul uman in vis, ce inseamna daca visez Corpul uman , interpretarea viselor, talmacire vise, dictionar de vise online, semnificatii vise, ce visez, totul despre ce visezi, ce este visul, vis cu Corpul uman , visez Corpul uman , am visat Corpul uman , semnificatie Corpul uman in visul meu.